CEPAMA, primer Comitè de Promoció i Suport de la Dona Autista a Espanya

Des d’avui, les nenes i dones autistes/asperger podem comptar amb CEPAMA, primer Comitè de Promoció i Suport de la Dona Autista a Espanya.

CEPAMA és una iniciativa de l’Asociación Sinteno i neix per treballar específicament a favor de les nenes i dones autistes/asperger, promoure la seva visibilitat i defensar els seus drets.

Un dels seus objectius principals és promoure el seu empoderament per tal de que puguin decidir sobre la seva pròpia auto-representació i participar en la presa de decisions que li afectin. També busca, evidentment, la conscienciació sobre l’autisme en les dones.

Per això:

  • Es promouran accions que condueixin a un millor diagnòstic en nenes i dones autistes/asperger, atenent les seves característiques especifiques i eliminant el biaix de gènere; ja que sense un diagnòstic adequat no es pot rebre una bona atenció.
  • Es crearan xarxes d’intercanvi i suport on puguin aprendre més sobre sí mateixes i compartir informació amb professionals.

El comitè està format per dones autistes/asperger i professionals vinculades de tot Espanya que treballem en favor del reconeixement de les necessitats especifiques de les nenes i dones autistes/asperger, la defensa dels nostres drets en els àmbits polítics, educatius, socials i laborals, la nostra inclusió social plena i la millora de les nostres condicions de vida i benestar personal.

Per tot això, CEPAMA vol posar el focus en visibilitzar aquesta realitat, comprendre les manifestacions especifiques de la condició autista en nenes i dones, i afavorir el nostre reconeixement social.

Per a més informació:

Carmen Molina, Coordinadora de CEPAMA y Presidenta de Sinteno:

Telèfon: +34 634 54 74 13

E-mail: info@cepama.es

Blog: http://cepama.wordpress.com

Us enllaço aquí la nota de premsa.

 

cropped-logo-cepama

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s