Role-playing a la Facultat de Treball Social de la Universitat de Barcelona

Aquest migdia, la Montserrat Manresa Boixet i jo hem estat a la Facultat de Treball Social de la Universitat de Barcelona.

Com bé diu el propi web de la Universitat, el treball social és una professió basada en la pràctica i una disciplina acadèmica que promou el canvi i desenvolupament social, la cohesió social, i l’enfortiment i alliberament de les persones. Els principis de justícia social, els drets humans, la responsabilitat col·lectiva i el respecte a la diversitat són fonamentals. Recolzada en les teories del treball social, les ciències socials, les humanitats i els coneixements indígenes, el treball social involucra les persones i les estructures per fer front a desafiaments de la vida i augmentar el benestar.

Per tot això, amb en David i l’Andrea, activistes d’Obertament, i tres voluntaris entre els alumnes assistents hem escenificat una situació vital sobre la que, després, hem reflexionat una mica, tot tenint present la lluita contra l’estigma i els prejudicis que, com sabeu, són a tot arreu. Fins i tot, com en la situació representada, dins la família.

També hem explicat la nostra historia vital i hem acabat intentant respondre a tots els dubtes i preguntes que han sorgit.

Realment, una gran experiència!

Actualització 27/03/18: Aquí teniu enllaçada una nota sobre el feedback que vam rebre del conjunt de les xerrades.

 

logo-obertament

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s