Participació en una taula rodona sobre treball i (dis)capacitat

Ahir dijous, vaig ser convidada pels amics de la Comissió Antiestigma de l’Ateneu L’Harmonia de Barcelona a participar en una taula rodona sobre treball i discapacitat.

Vam participar l’Inma Arriaga, la Silvia Navarro, Ordi Natura i jo mateixa.

Vam compartir experiències i propostes en relació a la situació laboral de les persones (dis)capacitades. A destacar, per exemple, l’estigmatització laboral de les persones (dis)capacitades, la necessitat de fer real i efectiva la feina dels centres especials de treball com a via per a la reinserció laboral en un entorn “ordinari” o com la situació de precarietat laboral és més persistents en col·lectius vulnerables.

Crec que va ser una jornada interessant. Moltes gràcies per convidar-me!

Anuncis

Visibilitzem el món de les nenes i dones autistes

Des del 18 de febrer al 2 d’abril les dones autistes, els seus amics, famílies i persones de suport han estat parlant de l’autisme en clau de nena i dona. Amb les seves paraules, amb les seves imatges hem fet aquest vídeo que et convidem a veure i difondre. Junts donarem més visibilitat a les nenes i dones en l’espectre de l’autisme.

Podeu trobar l’entrada original d’aquest post al web de CEPAMA.

images

Xerrada a Sant Cugat del Vallès

Aquest passat dissabte, els amics de l’Associació Grup TEA de Sant Cugat em van convidar a debatre una estona sobre l’autisme a la Casa de la Cultura del municipi.

Després d’una estona d’exposició de la meva experiència, vam tenir temps per al col·loqui. Com sempre, espero haver respòs adequadament les preguntes i dubtes que hagin pogut sortir.

Us deixo, com sempre, el material que he fet servir per la presentació a l’àrea de fitxers.

Grup TEA Sant Cugat

Xerrada a Abrera

Aquest passat dissabte, els amics d’Assotea em van convidar a debatre una estona sobre l’autisme a la Casa de la Cultura d’Abrera.

Després d’una estona d’exposició de la meva experiència, vam tenir temps per al col·loqui. Espero haver respòs adequadament les preguntes i dubtes que hagin pogut sortir.

Us deixo, com sempre, el material que he fet servir per la presentació a l’àrea de fitxers. A més, en aquesta ocasió, us puc deixar també enllaç als 2 vídeos de la sessió: els teniu a la secció de vídeos del Facebook d’Assotea. Consecutivament: el primer és la presentació de la jornada i la meva exposició, i el segon és el col·loqui.

dia-mundial-autisme

Entrevista a Ràdio Abrera, arran del Dia Mundial de l’Autisme 2019

Aprofitant el marc del Dia Mundial de l’Autisme, el passat 4 d’abril vaig ser entrevistada pels serveis informatius de Ràdio Abrera, dins el programa “L’Entrevista del Dia”.

Va ser una conversa de casi una hora on vam poder parlar de molts temes; i s’enmarca també en la xerrada que farem demà en aquest municipi del Baix Llobregat.

Espero que us resulti interessant!

logo-completo-01-2

Participació en el programa “Món Interior”, de Ràdio Molins de Rei, en el Dia Mundial de l’Autisme 2019

Aprofitant el marc del Dia Mundial de l’Autisme, el passat 2 d’abril vaig tenir l’oportunitat de participar en el programa de Ràdio Molins de Rei “Món Interior”.

Va ser una conversa compartida amb Pilar Pérez (Associació Asperger Catalunya), Dani Andreu (Austime GueoPic), Raquel Torres (autora de “Minimalismo para el autismo“), i Rocío Vallejo i Elvira García (GrupTrobat).

Espero que us resulti interessant!

RADIOMOLINS

Llibre ‘Mujeres Autistas, desde dentro del espectro’

Ja fa uns mesos que CEPAMA va començar el seu camí per a donar major visibilitat a l’autisme en femení i reclamar els suports i drets als quals les nenes i les dones de condició autista tenen dret .

Com sabeu, el passat mes de juny va tenir lloc la nostra primera jornada monogràfica. Gràcies a l’interès despertat en la mateixa, vam posar-nos com a objectiu ampliar i revisar els continguts de la jornada per convertir-los en un llibre que ja està a la vostra disposició.

Podeu enviar un email a regina_guipuzcoa@cepama.es i us indicarem com obtenir el vostre exemplar.

És un llibre que parla en primera persona dels temes que ens afecten: diagnòstic, escola, vida familiar, treball, qualitat de vida, maternitat…

El 100% dels beneficis obtinguts per la venda del llibre es destinaran a les activitats de CEPAMA en suport de les nenes i dones autistes. Totes les dones que hem participat en la publicació ho hem fet de forma gratuïta i cedint els nostres drets d’autores a CEPAMA.

Xerrades a Barcelona, sobre autisme en femení

Ara que s’aproxima el 8 de març, he tingut l’oportunitat de parlar sobre l’autisme en femení en dos fòrums diferents: el passat divendres 1 de març vaig ser a l’Abacus del barri de Sants, i ahir dissabte 2 de març vaig estar a l’Ateneu l’Harmonia convidada pels amics d’Asperger New Life i el GAM Síndrome d’Asperger.

Com us deia, totes dues xerrades van tractar l’autisme des d’un punt de vista femení. I, com sempre, trobareu els materials utilitzats a l’àrea de fitxers.

Espero que us resultin interessants.

 

Vídeo “Asperger, ¿en peligro de extinción?”, d’A lo Aspergiano

Diego Yonathan Moreno Ramírez és el promotor i conductor del lloc A lo Aspergiano.

Fa unes setmanes va contactar amb diverses persones per tal de col·laborar en un vídeo per tractar diverses qüestions relacionades amb el diagnòstic i el canvi “d’etiquetatge” del Síndrome d’Asperger.

Aquí teniu el vídeo resultant, espero que us resulti interessant.

A lo Aspergiano