Llibre ‘Mujeres Autistas, desde dentro del espectro’

Ja fa uns mesos que CEPAMA va començar el seu camí per a donar major visibilitat a l’autisme en femení i reclamar els suports i drets als quals les nenes i les dones de condició autista tenen dret .

Com sabeu, el passat mes de juny va tenir lloc la nostra primera jornada monogràfica. Gràcies a l’interès despertat en la mateixa, vam posar-nos com a objectiu ampliar i revisar els continguts de la jornada per convertir-los en un llibre que ja està a la vostra disposició.

Podeu enviar un email a regina_guipuzcoa@cepama.es i us indicarem com obtenir el vostre exemplar.

És un llibre que parla en primera persona dels temes que ens afecten: diagnòstic, escola, vida familiar, treball, qualitat de vida, maternitat…

El 100% dels beneficis obtinguts per la venda del llibre es destinaran a les activitats de CEPAMA en suport de les nenes i dones autistes. Totes les dones que hem participat en la publicació ho hem fet de forma gratuïta i cedint els nostres drets d’autores a CEPAMA.

Anuncis

Xerrades a Barcelona, sobre autisme en femení

Ara que s’aproxima el 8 de març, he tingut l’oportunitat de parlar sobre l’autisme en femení en dos fòrums diferents: el passat divendres 1 de març vaig ser a l’Abacus del barri de Sants, i ahir dissabte 2 de març vaig a l’Ateneu l’Harmonia convidada pels amics d’Asperger New Life i el GAM Síndrome d’Asperger.

Com us deia, totes dues xerrades van tractar l’autisme des d’un punt de vista femení. I, com sempre, trobareu els materials utilitzats a l’àrea de fitxers.

Espero que us resultin interessants.

Vídeo “Asperger, ¿en peligro de extinción?”, d’A lo Aspergiano

Diego Yonathan Moreno Ramírez és el promotor i conductor del lloc A lo Aspergiano.

Fa unes setmanes va contactar amb diverses persones per tal de col·laborar en un vídeo per tractar diverses qüestions relacionades amb el diagnòstic i el canvi “d’etiquetatge” del Síndrome d’Asperger.

Aquí teniu el vídeo resultant, espero que us resulti interessant.

A lo Aspergiano

Xerrada a Pallejà

Aquest passat dissabte, els amics d’Assotea em van convidar a debatre una estona sobre l’autisme al Castell de Pallejà.
Després d’una estona d’exposició de la meva experiència, vam tenir temps per al col·loqui. Espero haver respòs adequadament les preguntes i dubtes que hagin pogut sortir.
Us deixo, com sempre, el material que he fet servir per la presentació a l’àrea de fitxers. A més, en aquesta ocasió, us puc deixar també enllaç als 3 vídeos de la sessió: els teniu a la secció de vídeos del Facebook d’Assotea. Consecutivament: el primer és la presentació de la jornada, el segon és la meva exposició i, el tercer és el col·loqui.

Estrena del documental “Érase una vez un Singspiel” d’Anabel Espinosa

El passat cap de setmana, els amics de SAGI-TEA han fet 10 anys i ho han celebrat amb una jornada informativa i d’oci.
Entre altres coses (com un taller d’educació emocional, un espectacle de magia, un concert…) es va estrenar el documental d’Anabel Espinosa “Érase una vez un Singspiel” en el que vaig tenir el plaer de participar.
Us deixo l’enllaç al trailer, tot animant-vos a que visioneu el documental sencer en el moment que tingueu ocasió.

singspiel

Participació en el llibre “Veus? una mirada de prop a l’estigma que afecta a les malalties mentals” d’Anna Mir

Fa uns mesos, l’Anna Mir, estudiant de disseny gràfic que volia fer un treball sobre l’estigma, va fer una crida per veure qui volia participar en el seu projecte.

Vaig tenir la sort de poder col·laborar-hi i, avui, ja us puc que el treball és una realitat.

El llibre “Veus? una mirada de prop a l’estigma que afecta a les malalties mentals” és un Treball de Final de Diploma de disseny gràfic que, a través d’una plasmació molt visual, intenta lluitar contra l’estigma associat als trastorns mentals. Així, podrem veure (i entendre) situacions estigmatitzadores, que ens agafen més de prop del que ens pensem.

4e6f2a67280805.5b3ce550323da

“Mujeres Autistas: desde dentro del espectro” a “La Aventura del Saber” de La2

Recordeu que el passat 21 de juny va tenir lloc la Jornada “Mujeres Autistas: desde dentro del espectro”, en la que vaig poder participar gràcies a les amigues de CEPAMA?

Bé, doncs l’equip del programa de “La Aventura del Saber” de La2, que va assistir a la jornada, ha confeccionat un reportatge que ja teniu disponible al web de RTVE.

El reportatge està dividit en dos parts. La primera ja estava disponible la setmana passada. La segona, avui.

Espero que us resulti interessant!

 

aventuradelsaber

Participació a la “Jornada Formativa sobre Autismo” a Lleida

Ahir vaig tenir l’oportunitat de participar, junt amb algunes amigues de CEPAMA, en una Jornada Formativa sobre autisme que va tenir lloc a l’hotel NH Lleida Pirineus.

Aquestes jornades han tingut un paper formatiu i empoderatiu molt i molt important. Entre molts altres participants, les persones autistes hem tingut l’ocasió de reivindicar que l’autisme és una condició i que cal que els familiars coneguin i tingui cura de la validesa científica dels tractaments que els hi proposen.

Durant la jornada, els assistents vam poder parlar sobre diferents experiències inclusives, la integració sensorial, la comunicació i el llenguatge… i diverses persones van poder parlar en primera persona sobre què implica la condició d’autista.

Així, com us deia, va ser una jornada, també, per recordar als familiars d’autistes (especialment pares i mares) que no poden caure en mans de les mentides pseudocientífiques i tractaments ilegals que volen aprofitar-se de la seva bona voluntat. En aquest sentit, us recordo que hi ha una iniciativa a Change.org al respecte. Us animo a que la llegiu i signeu.